Начало От региона Новини СТУДЕНТИ по АРХИТЕКТУРА от УАСГ проведоха ПРАКТИКАТА си в лесо-парк "ХИСАРЛЪКА"
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

СТУДЕНТИ по АРХИТЕКТУРА от УАСГ проведоха ПРАКТИКАТА си в лесо-парк "ХИСАРЛЪКА"

За първа година община Кюстендил беше домакин на лятната учебна практика на студенти по архитектура с направление“ Опазване на архитектурното наследство“.
Фондация “На открито”, в партньорство с  Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) - град София и с подкрепата на община Кюстендил, проведе работилница на открито в парк “Хисарлъка” със студенти от първи курс в специалност “Архитектура”.
Работилницата бе част от лятната учебна практика в дисциплината “Основи на архитектурното проектиране” към катедра “История и теория на архитектурата”.

Кметът на Община Кюстендил, инж. Огнян Атанасов посрещна  и приветства с добре дошли студентите. Инж. Атанасов разказа за историята на града и неговото богато културно- историческо наследство.
Заедно с главният архитект на Община Кюстендил, Теодор Илиев запознаха студентите с историята на  крепост “Хисарлъка” и се разходиха по Пътеката на здравето. Пленени от красотата на Хисарлъка, студентите ще изготвят идейни проекти за възстановяване на елементи от парковата среда- пейки, беседки, нови спортни съоръжения , както и ново място за отдих в началото на стария път от Бохемия за зоокъта.
Студентите си тръгнаха от Кюстендил с отговорната задача  да анализират местата, да споделят своите впечатления и да генерират първоначални идеи за облагородяване. Стъпвайки върху тази основа, през настоящата седмица те ще разработят в ателиетата на УАСГ идейни проекти за тяхното възстановяване и обновяване.
Студентите си тръгнаха от Кюстендил най- вече влюбени в неговите съкровища.
Фондация “На открито” предвижда студентските проекти да бъдат представени в съботния ден на фестивала Хисарлъка Expеrience - 13 юли 2024. Гостите на фестивала ще имат възможността да споделят впечатления от видяното и да зададат въпроси.

Източник: Кюстендил - информационен портал

 
Партньори