Начало От региона Новини КЮСТЕНДИЛСКИ СЕЛА ОСТАНАХА БЕЗ ВОДА
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

КЮСТЕНДИЛСКИ СЕЛА ОСТАНАХА БЕЗ ВОДА

Кюстендилски села останаха без вода - ЯБЪЛКОВО, СКАКАВИЦА, ДОЛНО СЕЛО, РЪСОВО, ДРАГОВИЩИЦА и др.
Населени места на територията на община Кюстендил вече повече от седмица нямат вода  В т.ч. са селата Долно село, Ръсово, Драговищица, Скакавица и др. са без вода или с намален дебит на водата, това се дължи основно на кражби и поливки, заяви Марио Нешев управител на „Кюстендилска вода „ ЕООД.
По думите му водния оператор работи по всички сигнали за отстраняване на аварии, предприемат се действия с цел решаване на проблемите.
Според него вината за намаления дебит на вода през лятото не е у водния оператор. Кметовете и кметските наместници трябва да имат отношение към нерегламентираните вземания на вода.
„Ще изпратим официални писма до общинските кметове, с които настояваме за проверки относно незаконното водовземане. Кражбата на вода е престъпление, водили сме разговори с полицията и прокуратурата за съдействие при кражба на вода. Кражбите на вода не са локализирани само на едно място, необходим е по-голям контрол по места и съобразяване с поливките. Загубите на водата са между 55-60% и те зависят от потреблението на некоректните абонати, кражбите, течовете, неточното измерване на потреблението и броя на авариите. Повече от 200 са заведените дела срещу некоректни платци. В тази насока досега е имало пропуски, ще наваксваме с оглед защитата на интересите на водното дружество, а и на коректните потребители.”,обобщи управителя на „Кюстендилска  вода” ЕООД Марио Нешев.

 
Партньори