Начало От региона Новини Отбелязване на Международния ден на детската книга
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Отбелязване на Международния ден на детската книга

По повод 2 април - Международен ден на детската книга, децата от ДГ “Слънце“, група „Синчец“  с учители г-жа В. Стоянова и С. Ангелова посетиха читалище "Пробуда 1961“.
Екипът на читалището запозна гостите с творчеството на един от любимите писатели Ханс Кристиян Андерсен, който е автор на множество пиеси, романи и пътеписи, но е познат най-вече със своите приказки, преведени на 150 езика.
Малчуганите с интерес и вълнение откриваха различните поуки от любимите  приказки на автора - „Палечка”,  „Новите дрехи на царя“, „Дивите лебеди“, „Грозното патенце“, „Малката кибритопродавачка“, „Цветята на малката Ида“. Във всяко едно от своите произведения по един или по друг начин Андерсен съпоставя доброто и злото, справедливото и несправедливото, но главната тема на неговите истории винаги бива в това, че трябва да имаш огромна смелост и  добро сърце .
На 2 април светът отбелязва Международния ден на детската книга. Инициативата се чества във всички страни и има над 50-годишна история. През 1958 г. ЮНЕСКО учредява Международен Златен медал на името на Андерсен, наричан още Малка Нобелова награда. 
Партньори