Начало От страната Новини БДЖ се модернизира със 76 немски вагона
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

БДЖ се модернизира със 76 немски вагона

"БДЖ-Пътнически превози" ЕООД подписа договор с Deutsche Bahn за доставка на 76 модернизирани пътнически вагона. Това съобщиха от БДЖ.
Очаква се първите вагони да пристигнат у нас през април. Останалите 57 ще бъдат доставени по график до началото на юни. Така държавните железници ще модернизират близо 20% от подвижния си състав. Новите вагони ще обслужват най-натоварените направления от София до Варна, Бургас и Русе.
Договорът с Deutsche Bahn включва доставка на 60 пътнически вагона от салонен тип за пътуване във втора класа, 6 специализирани пътнически вагона за превоз на трудноподвижни лица и велосипеди, както и 10 вагон-бистра. Стойността на договора е 30,5 млн. лв. В цената влизат и разходите по доставката до България, уточняват от БДЖ. Единичната цена за 1 вагон възлиза на 391 166 лева.
Подвижният състав отговаря на всички съвременни стандарти за комфорт. Оборудван е с климатична система, както и с информационна система за уведомяване на пътниците за гарите и спирките по маршрута на влака.
Последният планов ремонт на вагоните е извършен в периода 2018-2022 г., а до декември 2023 г. те са били в експлоатация по железопътната мрежа на Германия.

Източник: news. bg

 
Партньори