Начало От региона Новини Община Кюстендил взе участие в първата Национална среща на организациите на екскурзоводите в България
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Община Кюстендил взе участие в първата Национална среща на организациите на екскурзоводите в България

Форумът се проведе в София и събра ръководствата на екскурзоводски сдружения от страната, представители на централната власт, общини и институции, които дискутираха предизвикателствата пред професията и възможни мерки за тяхното преодоляване.
„Новото ръководство на Община Кюстендил се е заело с нелеката задача да постави туризма сред приоритетните сектори и да наложи града като водеща балнео, културно-историческа и зимна дестинация“, заяви ресорният зам.-кмет Кристиян Иванчов.
Той добави, че Регионалният исторически музей в града е основен партньор в реализирането на тази цел. За улеснение както на екскурзоводската дейност, така и на гостите на Кюстендил, предстои актуализиране на информационните табели на територията на общината, както и въвеждане на дигитални и атрактивни новости за музейните обекти, посочи още Иванчов.
В Национална среща на организациите на екскурзоводите в България взеха участие министърът на туризма Зарица Динкова, съветникът на министъра на туризма проф. д-р Мариела Модева, директорът на дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства” в Министерство на културата Екатерина Джумалиева, представители на Комисия за защита на потребителите, Сдружение „Български музеи“ и сдружения, представляващи туроператорите.
От страна на местната власт отношение по поставените въпроси взеха заместник-кметовете на Столична община и Oбщина Кюстендил Никола Барбутов и Кристиян Иванчов, Борислав Йорданов, управител на „Царевград Търнов“, Маргарита Крумова, началник-отдел „Туризъм и младежки дейности“ в Oбщина Стара Загора, Станислава Маринова, ръководител ТИЦ в Oбщина Варна, д-р Теменуга Георгиева от РИМ-Велико Търново.

 
Партньори