Начало От региона Новини Пръскат срещу бълхи, кърлежи, ларвицидни форми на комари, дървесни вредители
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Пръскат срещу бълхи, кърлежи, ларвицидни форми на комари, дървесни вредители

Във връзка с покачването на температурите и повишаването на популацията на кърлежите, община Кюстендил ще извърши пролетни дезакаризационни мероприятия на тревните площи в град Кюстендил. Обработката ще се състои на 01.04.2024 г. от 19 часа  и ще бъде извършена от фирма „ДДД-1“ ООД.
Обработката ще се осъществи с помощта на подвижен многофункционален генератор за влажна дезинсекция от ново поколение, монтиран на високо проходим автомобил, предназначен за мащабни, аерозолни обработки срещу бълхи, кърлежи, ларвицидни форми на комари, дървесни вредители и  др. ULV /ултрамалообемно третиране/ и термоаерозолни обработки срещу имагоцидни форми на комари. Обработки срещу  хлебарки в канализационна мрежа и влажна дезинсекция на складови помещения. Използва елекростатичен заряд, чрез който се осигурява сила на привличане и прилепване на инсектицидния разтвор към обработваните повърхности, 75 пъти по-голяма от силата на земното притегляне. Така се постига цялостно и равномерно покриване на обработвания обект, без да се увеличава разходната норма на биоцида.
Площите ще бъдат третирани с препарат Айкън 10 СК, карантинния срок е 24 часа. При неблагоприятни метеорологични данни, планираната обработка ще бъде извършена на следващия работен ден.
От фирмата уведомяват собствениците на пчелни кошери, да предприемат мерки по опазване здравето на пчелите си по време на мероприятията и 24 часа след тях.

Източник: darik. bg

 
Партньори