Начало От региона Новини Броят безстопанствените кучета на територията на община Кюстендил
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Броят безстопанствените кучета на територията на община Кюстендил

Със Заповед на кмета на Община Кюстендил започва преброяването на безстопанствените кучета на територията на Община Кюстендил. Кампанията ще се проведе през периода март-юни 2024 г., съобщават от пресцентъра на администрацията.
Дейностите по залавяне, кастрация, маркиране, ваксинация, обезпаразитяване и връщане по места на обработените безстопанствени кучета на територията на община Кюстендил, се подготвят и провеждат от приюта за безстопанствени животни.
Преброяването ще се извърши от представители на общината и организации за защита на животните или други юридически, или физически лица с опит в областта на статистиката или ветеринарната медицина.
В тази връзка, Организациите за защита на животните могат да заявят желание за участие в преброяването им на имейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или във деловодството на Община Кюстендил чрез подаване на Заявление за участие в свободен текст и документ за регистрация на НПО с екологична насоченост.
Срок за подаване на заявленията – 31.03.2024 година.
Кастрирането на домашни и безстопанствени кучета се извършва безплатно в Приюта за безстопанствени кучета на Община Кюстендил.
За целта е нужно да транспортирате кучето до Приюта. След извършване на манипулацията и приключване на следоперативния период е необходимо да го транспортирате обратно.
Повече информация може да получите на тел. 0882 885 438, съобщават още от Общината.

Източник: infomreja. bg


 
Партньори