Начало От страната Култура "Българска рапсодия" е кандидатът ни за номинация за "Оскар" тази година
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

"Българска рапсодия" е кандидатът ни за номинация за "Оскар" тази година

"Българска рапсодия" е под режисурата на Иван Ничев, а в главните роли зрителите ще видят Кристиян Макаров, Анжела Недялкова, Стефан Попов, Татяна Лолова, Васил Михайлов, Мони Мошонов, Димитър Рачков, Георги Мамалев
"Българска рапсодия" на Иван Ничев, копродукция на България и Израел, е българският кандидат за номинациите за "Оскар" за чуждоезичен филм.
Това съобщиха днес пред репортери от Националния съвет за кино (НСК).
Пликовете с предложенията на всеки от членовете на съвета бяха отворени пред журналистите от съпредседателя на НСК Иван Георгиев - Гец на специалното заседание в Националния филмов център /НФЦ/ за определянето на българската кандидатура за номинациите за наградата на Американската филмова академия.
Дванадесетте членове на НСК могат да дават до три предложения, като поставените на първо, второ и трето място филми получават съответно по 3, 2 и 1 точки.
Печели филмът, събрал най много точки.
Член на НСК, който има филм в конкурса, не дава предложения, т.е. не участва в гласуването.
В случая това е режисьорът Иван Ничев.
"Българска рапсодия" получи 23 точки, "Виктория" на Майя Виткова - 12 точки, "Отчуждение" на Милко Лазаров - 7 точки, "Вила "Роза" на Мартин Макариев - 1 точка.
Останалите заглавия, които отговарят на условията за номинация - да са имали търговско разпространение до 1 октомври, са "Живи легенди" на Ники Илиев и "Шестият ден" на Владислав Радев.
"Българска рапсодия" и "Виктория" имат договори за показ на голям екран между 19 и 25 септември, съобщи директорът на НФЦ Георги Чолаков.

"Българска рапсофия" е под режисурата на Ничев, а сценарият е на Юрий Дачев, Иван Ничев, Таня Гранитова. В главните роли зрителите ще видят Кристиян Макаров, Анжела Недялкова, Стефан Попов, Татяна Лолова, Васил Михайлов, Мони Мошонов, Димитър Рачков, Георги Мамалев.

Историята проследява живота на мечтателката Шели от Кавала и две момчета, лудо влюбени в нея - художникът Мони и музикантът от еврейския квартал в София - Жожо. Шели трябва да премине през софийската гара с ешелон депортирани евреи от Егейска Македония и Северна Гърция, споделяйки съдбата на 11 682 свои сънародници. Мони се опитва да я следва, но влакът вече е потеглил към дунавско пристанище, оттам към Виена и лагерите на смъртта.
Източник: scene.actualno.com

 
Партньори