Начало От страната Новини НС не прие майчинството да се обвърже с минималната заплата
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

НС не прие майчинството да се обвърже с минималната заплата

Oбезщетението за отглеждане на дете до 2-годишна възраст да бъде обвързано с размера на минималната работна заплата, предвиждаха отхвърлените на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване, чиито вносители бяха "БСП за България“. Подкрепиха ги 60 народни представители, трима бяха "против“, 96 се въздържаха.
По този начин майките и семействата ще могат да получат допълнителна подкрепа за отглеждането на децата в семейна среда, е записано в мотивите. Според разчетите на вносителите при около 30 000 лица, получаващи обезщетения за отглеждане на деца от 1 до 2-годишна възраст,  са необходими около 96 млн. лв. годишно допълнителни средства по бюджета на Държавното обществено осигуряване.
Отпускат до 413 лв. месечно за родители, чиито деца не са приети в общинска ясла
Да помогнем на българските майки и семейства, призова Георги Гьоков от левицата. Трябва не само да се записват социални ангажимент в програмата,  а да се защитават с действия, обърна се той към "Продължаваме промяната-Демократична България“.
След малко ще гласувате около 3 млрд. за военна техника, ако не подкрепите законопроекта, ще лишите семействата от една малка, но значима за тях мярка, която е добър знак към младите ни съграждани, които искат да живеят и обучават децата си у нас, призова и колегата му Георги Свиленски.
Семейството трябва да има сигурност откъм доходи през втората година от майчинството, защити проекта и Георги Георгиев от "Възраждане“.

Източник: vesti.bg

 
Партньори