Начало От страната Новини Хинков представи два варианта за решаване на проблема с е-рецептите, изписвани от спешна помощ
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Хинков представи два варианта за решаване на проблема с е-рецептите, изписвани от спешна помощ

Обмислят се два варианта за решаване на проблема с рецептите, изписвани от спешна помощ – хартиена рецепта или електронен подпис за екипите. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване.
Единият вариант е да преработим наредбата и да разрешим само спешните екипи да могат да изписват хартиени рецепти, а другият вариант е всички спешни екипи да бъдат снабдени с електронен подпис, посочи министърът. По думите му това се налага, тъй като при домашни посещения не всички спешни екипи могат да изпишат електронна рецепта. Според него промяната ще изисква месец.
Може да се използват съкратени срокове, в които да се направят промените в наредбата и те могат да са факт в рамките на един ден или на една седмица, каза проф. Костадин Ангелов, председател на комисията.
Новата система за издаване на е-рецепти създава много проблеми
На изслушването са министърът на здравеопазването, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата и изпълнителният директор на „Информационно обслужване“ АД заради възникнали проблеми при въвеждането на електронни рецепти за антибиотици и за медикаменти за лечение на захарен диабет.
В залата присъства и управителят на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов, ръководствата на съсловните организации на лекарите, на фармацевтите и на професионалистите по здравни грижи, омбудсманът, представители на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти, представители на пациентски организации.

Източник: dariknews.bg

 
Партньори