Начало От региона Новини Кметът Петър Паунов и председателят на ОБС Иван Андонов наградиха победителите от ДП по стрелба с лък за хора със зрителни увреждания
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Кметът Петър Паунов и председателят на ОБС Иван Андонов наградиха победителите от ДП по стрелба с лък за хора със зрителни увреждания

С церемония по награждаването на победителите завърши Държавното първенство по стрелба с лък за хора със зрителни увреждания 2023 г., което се проведе в Кюстендил в периода от 8 до 10-ти септември 2023 г.,съобщава социалната страница на Спортен клуб на хора с увреждания „Пауталия-2005“.
Състезателите на СКХЗУ "Пауталия спорт - 2005" Кюстендил се представиха достойно и спечелиха два сребърни медала в категория Б1 - Борислав Лазаров при мъжете и Росица Иванова при жените. Динко Даскалов остана пети, а Стефанка Янкова седма в по-трудната категория на хората с нулево зрение.
В категория Б2/3 при мъжете, където конкуренцията беше жестока Венцислав Анакиев се класира седми с високия резултат 70 т., а Пламен Петров се класира девети.
При жените на стъпка от призовата тройка се класира Василка Николова. С най-добър резултат и със златен медал се окичи Надя Каратова (само на 1 точка преди втората в класирането).
Отборът на "Пауталия спорт -2005" Кюстендил зае второто място в отборното класиране.
Победителите в отделните категориите са изписани под снимките по-долу.
Наградите бяха връчени от  Иван Андонов - председател на Общински съвет - Кюстендил и кмета на общината  Петър Паунов.
Първите трима в категория Б1 са: Ваньо Биячев, Иван Янев и Борислав Лазаров те бяха наградени от  председателят на Общински съвет - Кюстендил  Иван Андонов.
В призовата тройка в категория Б2/3 жени са: Надя Каратова, Илинка Дилкова и Евелина Николова - наградени от кмета на община Кюстендил -Петър Паунов.
Призовата тройка в категория Б2/3 мъже - Тодор Георгиев, Николай Живков и Любомир Иванов. Наградите връчи кметът на община Кюстендил - Петър Паунов Председателят на Федерация Спорт за хора със зрителни увреждания връчи купата на третите в отборното класиране.
Кметът на община Кюстендил Петър Паунов връчи купата на победителите в отборното класиране - "Витоша" София.
Всички участници благодарят на съдийския състав - Иван Иванов - гл.съдия, Калинка Иванова и Светлана Иванова за коректното съдийство.
Участниците в Държавното първенство по стрелба с лък за хора със зрителни увреждания 2023 г. изказват благодарност   на Община Кюстендил  и Федерация -Спорт за хора със  зрителни увреждания за осигуреното финансиране и добрата организация.

 
Партньори