Начало От региона Новини Близо 430 000 деца ще получават плодове, зеленчуци и мляко през новата учебна година
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Близо 430 000 деца ще получават плодове, зеленчуци и мляко през новата учебна година


През новата учебна година близо 430 000 деца  ще получават плодове, зеленчуци и млечни продукти по училищните схеми "Плод и мляко".  По тези схеми освен конвенционално произведени продукти, на децата и учениците ще се доставят и биологично произведени такива.
В Държавен фонд "Земеделие" до момента са одобрени 101 доставчици на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти. През учебната година 2023/2024 плодове и зеленчуци ще получават близо 423 000 деца в 3 370 училища и детски градини, а  млечни продукти ще се раздават в 3 336 учебни заведения с включени 426 000 деца.
Освен продуктите по двете училищни програми, като задължителна съпътстваща мярка ще се доставя и пчелен мед - най-малко 3 и не повече от 6 пъти за учебна година. Доставките ще се извършват при предварително уточнен и съгласуван с директора на учебното заведение график.
Фонд "Земеделие" ще упражнява контрол над изпълнението на схемите, като ще следи стриктно за спазването на изискванията за качество и спазването на графиците за доставка.
През миналата учебна година  фонд "Земеделие" е изплатил на доставчици по двете схеми - "Училищен плод" и "Училищно мляко" близо  44 млн. лв.

Източник: БНР

 
Партньори