Начало От региона Новини Стартира „Сцени на Струма“ 2023
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Стартира „Сцени на Струма“ 2023

На 2.09.2023 г. (събота) от 11:00 ч. на откритата сцена пред читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил ще бъде даден старта на третото издание на Фестивала „Сцени на Струма“. Музикалната програма ще започне с Концерт „Приятелство“ и с представяне на различни национални култури - Гърция, Китай, Мароко, Етиопия, Германия, Франция и др. Ще бъде открита фото-изложба „Непознат, а толкова близък: Азербайджан’’ на  Аурелия Насирова, представена от Център за Азербайджански език и култура към СУ  ‘’Св. Климент Охридски’’.
От 15:00 ч. ще се проведат артистични работилници и демонстрация на спортовe- с разнообразие и вдъхновение за музика, танци, рисуване и спорт
От 16:30 ч.  Асоциация БАФЕВРО и Нуредин Риажи ще представят „Мароко – култура и икономика“
От 18:00 ч. ще се проведе лекция „Бизнес и изкуство“ на Иван Тихов - представител за България на Федералната асоциация на средния бизнес в Германия.       
От 19:00 ч.  ще се проведе Концерт „Сцена за всички”, в рамките на който любители и професионалисти ще музицират на една сцена.
На 3.09.2023 г. (неделя) ще се проведе Ден, посветен на Република Гърция, а официален гост ще бъде посланика на Република Гърция в България Негово Превъзходителство Алексиос Мариос Либеропулос.
От 11:00 ч.  в Пирговата кула ще бъде открита Изложбата „Пиргова кула – културен щит'', представена от „Галерия 13“, гр. Драма.
От 17:00 ч. в читалище „Братство 1869“ ще се проведе прожекция на късометражни филми с награди от Фестивала на късометражното кино в Драма и Фестивала за документално кино в Кастелоризо.

 
Партньори