Начало От региона Новини Маестро Димитър Цветков ще бъде удостоен със званието Почетен Гражданин на Кюстендил
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Маестро Димитър Цветков ще бъде удостоен със званието Почетен Гражданин на Кюстендил

Предстой общинските съветници в Кюстендил да приемат решение за удостояване със званието „Почетен гражданин на град Кюстендил" на 77-годишният Маестро Димитър Цветков.
Предложението идва от Председателя на ТД „Осогово“ г-н Христо Абаджиев и Председателят на Общински съвет-Кюстендил г-н Иван Андонов
Маестро Димитър Цветков е диригент на Туристически хор "Осоговско ехо"- гр. Кюстендил. Той спечели Голямата награда - Статуетка „Годишна награда за изкуство" за  2023-та година.
Димитър Цветков е роден през 1946 г. От 1973г. учи в Българската държавна консерватория в класа по саксофон и кларинет при проф. Сава Димитров и Димитър Симеонов. Там завършва специализация за диригенти на Духови оркестри. Дългогодишен диригент е на Градския духов оркестър, преподавател по кларинет, саксофон, китара, флейта, полифония и др. Много от неговите ученици вече са професионални музиканти и учители по музика в страната и в чужбина. Бил е преподавател по музика в Търговската гимназия и Икономическия техникум в град Кюстендил.
Дълги години е работил в Кипър, Македония, Сърбия, Черна гора, Германия.
От 2007г. Маестрото е ръководител и диригент на Туристически хор „Осоговско ехо” гр. Кюстендил и от 2015 г. - на група „Елеганс” към читалище „Пробуда 1961”. Формациите участват активно във всички мероприятия, организирани от читалището и туристическото дружество. Печелят призови места на множество фестивали и конкурси в страната и чужбина.
Мотиви за удостояването с високо звание са дългогодишното участие на Маестро Димитър Цветков в културния живот на Община Кюстендил, както и значителния му принос за разцвета на музикалното изкуство в общината.
Предложението е в знак на дълбока признателност към Маестро Димитър Цветков за неговия талант, за неуморният му труд и огромната всеотдайност, за развитието на музикалното изкуство в Община Кюстендил!

 
Партньори