Начало От региона Новини Остават броени дни до старта на „Сцени на Струма“
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Остават броени дни до старта на „Сцени на Струма“

На 2 септември стартира Третото издание на Фестивала „Сцени на Струма“, който тази година ще се проведе на различни места по поречието на р. Струма – София, Радомир, Кюстендил и Аспровалта, Гърция.
Организатори на музикалния форум за трета поредна година са Музикална къща „Престо“, читалище „Братство 1869“ и Община Кюстендил, като тази година към тях се присъединиха и Община Радомир и KVZ MUSIC. Тазгодишното издание се провежда под патронажа на Посолството на Република Гърция в България и в партньорство с Център за азербайджански език и култура към СУ „Св. Климент Охридски“ и Театрална къща ''Пластилин''.
В програмата на фестивала, който ще продължи до 11 септември, са включени множество събития, концерти, изложби, киновечер, театър, артистични работилници и др.
Участие в културните празници ще вземат множество самодейци, както и утвърдени артисти – Цветана Бандаловска – сопрано, Християн Лоизу – сопрано, Марио Николов – тенор, Светлана Иванова – сопрано, Деница Казакова – цигулка, Анна Янкова – мецосопрано, Мичо Димитров – цигулка, актрисата Анна Танчева, Диана Каваклийска и др. На „Сцени на Струма“ ще чуем „Симфониета Видин“, изпълнители от Албания, Азербайджан, Германия, Гърция, Китай, Швейцария и др.
Цялата програма на фестивала можете да видите ТУК.

 
Партньори