Начало От страната Новини Нова учебна година, нови промени, но: Намаляване на домашните няма да има!
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Нова учебна година, нови промени, но: Намаляване на домашните няма да има!

Намаляване на домашните за учениците няма да има, обяви пред bTV министърът на образованието Галин Цоков във връзка с готвените промени за новата учебна година.
"Никога няма да си позволя от позицията на министър на образованието да ограничавам методическата и педагогическата самостоятелност на учителите", категоричен бе той.
По думите му става въпрос за определени индивидуални или екипни задачи, които учениците да изпълняват след учебните часове.
"Учителите ще могат да дават и по-продължителни изследователски задачи, които да бъдат отработвани индивидуално или екипно. Продуктите, свързани с тези практически задачи, могат да бъдат оценявани от учителите и да бъде поставяна текуща оценка на всеки ученик индивидуално", обясни идеята си просветният министър.
"Основните промени, които успяхме да подготвим за новата учебна година, са насочени в няколко посоки. Първо – свързани с графика на учебните часове и провеждането на държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване", посочи още Цоков.
"Успяхме да предложим разделяне на изпитите за НВО след десети и седми клас и те да не са на една дата. Изместихме изпитите за седмокласниците една седмица по-късно. Това е в интерес и на учениците, и на учителите, защото по този начин учениците ще имат една седмица повече да се подготвят, а директорите ще са по-спокойни при организирането на тези тежки изпити", настоя министърът на образованието.
Учениците, пропуснали НВО поради медицински или друг сериозен проблем, с възможност да се явят на нова дата
Със заповед на министъра на образованието ще има възможност за определяне на втора дата за НВО за ученици, които са в болница, карантинирани или има смърт в семейството.
"Това досега години наред не беше направено. Успяхме да намерим начин това да се случи през новата учебна година", допълни Галин Цоков.

Източник: БНР

 
Партньори