Начало От региона Новини Детски православен лагер ще се състои в Граничката света обител
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Детски православен лагер ще се състои в Граничката света обител

Детски православен лагер ще се състои в манастира "Св. Лука" в с. Граница, община Кюстендил, на 22 и 23 август, съобщиха от Архиерейското наместничество в Кюстендил. Целта на лагера е да утвърди православието и българските традиции, като част от националното наследство на нашата духовност и култура, казаха от наместничеството.
По време на лагера ще се състоят различни работилници, в които децата ще изработват картички и ще участват в празнична детска лития, ще разучават православни песнопения, музикални игри. Ще има занимания и в анимационна и художествена работилница, която ще учи как се оформя сценарий, анимационен типаж, карикатура, движение. Децата ще се включат и в театрално обучение, за да усвоят основни правила в културата на речта, ясна дикция, активна артикулация и диафрагмено дишане. Накрая ще се включат и в  драматизация, по случай 150 години от обесването на йеродякон Игнатий.
В различните дейности на православния лагер е включена и манастирска работилница, чрез която участниците ще научат за историята на Граничкия манастир "Св. Лука".
Предвидени и занимания по физическа активност и спорт, фотографска работилница и такава за изработване на българска шевица.
В екипа ще участват д-р Надежда Панайотова - преподавател по правоговор, сценична реч и актьорско майстворство в НАТФИЗ, Велина Андонова - докторант по богословие, магистър по педагогика и основател на неделно училище в храма "Рождество Христово" - София, Христина Христова, студент по богословие и организатор на редица благотворителни дейности, Диана Хаджиангелова, музикален педагог, Теодор Петров - дипломант на Нов български университет в специалността "Анимационно кино", учител към неделното училище към храм "Рождество Христово" в София и преподавател по модерни танци.


Източник:  БТА

 
Партньори