Начало От региона Новини Започна полагането на маркировка на пътя Кюстендил - Дупница
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Започна полагането на маркировка на пътя Кюстендил - Дупница

Започна полагането на хоризонтална маркировка по пътя Кюстендил - Дупница, трасето е с дължина 37 километра, казаха експерти. Заради АМ "Струма" пътят става все по-натоварен, най-вече с ТИР-ове за и от ГКПП-Гюешево и Северна Македония.
Полагането на маркировката започна от надлеза при КАТ в Кюстендил и ще приключи до входа на Дупница. Ще бъдат положени над 100 км. линии - осева и непрекъсната от двете страни на пътя, както и пешеходни пътеки в няколкото селища, през които минава трасето.
Подмяна на маркировката на пътя Кюстендил - Дупница не е правена последните близо 20 години, а трафикът по направлението нарасна заради АМ "Струма", потокът от МПС се пренасочи към аутобана, по-слабо през Кюстендил и Конявския балкан.
Предстои да се прави подмяна и по главен път Е-79 в участъка от с. Делян до разклона за Кочериново, близо 40 километра на територията на Община-Дупница и Община-Бобошево. Това беше обявено на среща при кмета на Дупница инж. Методи Чимев с експерти от Областното Пътно управление-Кюстендил.

Източник: БНР

 
Партньори