Начало От страната Новини Местните избори: Предизборната кампания стартира на 29 септември
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Местните избори: Предизборната кампания стартира на 29 септември

Партиите и коалициите трябва да се регистрират в ЦИК до 17.00 часа на 13 септември. Началото на предизборната кампания е на 29 септември.
Това става ясно от хронограмата за изборите на общински съветници и кметове на 29 октомври 2023 г., която Централната избирателна комисия публикува.
Ето основните моменти:
Според документа не по-късно от 50 дни преди изборния ден, т.е. 8 септември, „кметът на общината образува със заповед избирателните секции на територията на общината, утвърждава тяхната номерация, обхват и адрес и изпраща копие от заповедта на Териториалното звено на Главна дирекция „ГРАО“ в МРРБ в областта, на ОИК и я обявява публично на общодостъпно място.
На 10 септември ЦИК публикува списък с номерата и адресите на избирателните секции и броя на избирателите в тях.
До 17.00 часа на 13 септември партиите и коалициите подават заявление в ЦИК за регистрация за участие в изборите за общински съветници и за кметове.
Пет дни по-късно или до 17.00 часа на 18 септември партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети подават заявления за регистрация в Общинските избирателни комисии.
До 26 септември пък трябва да бъдат регистрирани кандидатските листи за общински съветници пред ОИК.
Началото на предизборната кампания е 30 дни преди изборния ден - от 29 септември, а нейният край е в 24.00 часа на 27 октомври. Денят преди вота ще е за размисъл.


Източник: Darik news

 
Партньори