Начало От региона Култура Фото изложбата "Изкуство без въглероден отпечатък" ще бъде открита в Кюстендил
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Фото изложбата "Изкуство без въглероден отпечатък" ще бъде открита в Кюстендил

Кюстендилският художник Евгени Серафимов реди фотографска изложба, с която ще завърши нестандартния си лендарт проект "Изкуство без въглероден отпечатък".
Събитието е насрочено за 18.00 ч. на 29 Юни - Петровден, а от 19.00 ч. ще бъде премиерната прожекция на документалния филм "ЕкоНеЛогично" с автор Ярослав Ставрев. Прожекцията е предвидена само за участниците във филма и официални лица, а кюстендилци ще могат да видят филма през следващата седмица в "Кино в театъра".

В изложбата ще бъдат експонирани 57 фотографии заснети от 13 кюстендилски фотографи, всеки показващ своя собствен прочит на ледената инсталация.
В студения 11 февруари 2023 г. Евгени Серафимов заедно с учениците си от Школата "Новите Майстори" изпълни с ледени блокове металната конструкция на 3 метров кръст, разположен във водите на язовир "Валого" край Горна Гращица.
Преплитайки темата за религията с тази за екологията, климатичните промени и чистотата на водата, авторът насочва вниманието на обществото към света в който живеем.

Източник: kustendil.info


 

 
Партньори