Начало От региона Култура В Кюстендил отбелязаха Международния ден на архивите
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

В Кюстендил отбелязаха Международния ден на архивите

Държавният архив в Кюстендил награди традиционно дарител, приятел и читател на архива за 20022 година. Церемонията се провежда ежегодно по повод Международния ден на архивите.
За читател на Държавния архив в Кюстендил беше награден проф. Симеон Йорданов от Националната спортна академия. Той посочи, че благодарение на архива, вече е почти готова новата история на спорта за Кюстендил.
Наградата за дарител получи Роза Стефанова от Долно село, община Кюстендил, дарила на архива ценни документи и снимки, сред които и такива от посещението на Георги Иванов в града. Наградата за приятел на архива е за Иван Стоянов.
Всички наградени получиха грамоти и ценни календари с документи от фонда на Държавния архив.
"В архивите работят хора, при които надделява интелектуалният пред финансовия интерес", коментира директорът на структурата в Кюстендил Петър Шейков по повод на това, че и в днешния ден служителите носеха на ревера си символични знаци срещу ниския размер на заплатите на работещите в дирекцията.
Утре, когато се отбелязва Международният ден на архивите, началникът на отдел "Държавен архив" – Кюстендил Петър Шейков ще бъде награден, след като беше избран от своите колеги в Държавна агенция "Архиви" за служител на 2022 г.отбелязаха Международния ден на архивите

 
Партньори