Начало От региона Новини Празнично шествие в Кюстендил за 24 май
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Празнично шествие в Кюстендил за 24 май

И не забравяйте там където са трите Б – Бог, Буквите, България, винаги е равно на любов“, с тези думи кметът на община Кюстендил Петър Паунов поздрави събралите се на площад "Велбъжд".

Повече установена традиция с празнично шествие Кюстендил отбеляза 24 май , денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Кметът Петър Паунов, областният управител Александър Пандурски, председателят на Общински съвет Иван Андонов, зам- кметовете Надя Каратова и Радмила Рангелова, Виктор Янев, секретарят на община Кюстендил Светослав Василев, просветни дейци, аплодираха преминаващите пред тях ученици, преподаватели, директори на учебни заведения , детски градини,културни институции.

По традиция награди получиха изявени учители от община Кюстендил.
„Неповторима дата, незабравим ден отново изпълва площадите и улиците. Почитаме делото на равноапостолите Кирил и Методий. Уважаеми учители, педагози, просветни и културни дейци, приемете преклонението на всеки един от нас, затова че станахте достойни и всеотдайни следовници, продължители на тази свята мисия. Да отгледате и да възпитате децата на България и елита на просветена България и с това спечелихте уважението не само на всеки един от нас, а и на целия свят. Така ще бъде, докато човечеството влага истинско съдържание в думите напредък, знания, човечност. Скъпи млади и малки приятели, няма по-подходящ ден и седмица от това да изразим обичта си към вас, защото вие не сте просто цветята на България, вие сте нашите сърца. Семейното огнище, училищният дом и културните институти ще дадат сила на вас, за да полетите в необятните красоти на свободата. И не забравяйте там където са трите Б – Бог, Буквите, България, винаги е равно на любов“, с тези думи кметът на община Кюстендил Петър Паунов поздрави събралите се на площад "Велбъжд".

Източник:darik.bg

 
Партньори