Начало От региона Новини Избират председател на Общински съвет
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Избират председател на Общински съвет

Председател на Общински  съвет ще бъде избран на предстоящото заседание на местния парламент. Съгласно въведеният ротационен принцип председател се избира през 6 месеца, а този последен мандат  ще е 5 месеца. В дневния ред са включени 25 докладни, информира председателят на Общински съвет Иван Андонов.

Друга докладна-записка включена в дневния ред  е относно проект за изменение на Наредбата за местните такси и цени на услуги.

Ще се гласува премахването на текст от наредбата, относно таксата за паркиране – 50ст за 30мин. Така минималната цена за услугата ще стане 1лв за 1ч., тъй като технически е невъзможно заплащането за половин час.
Местният парламент ще гласува и план за действие за общинските концесии – за 2021-2027 г., което се налага заради промени в законодателството на страната. По този начин, ако има интерес и желаещи за концесии, на следващите общински съвети, те ще могат да бъдат разгледани и евентуално отдадени.
В дневния ред е включена и докладна за  отпускането на финансова подкрепа за отбора на ЕГ "Д-р Петър Берон" в участието им на републиканския кръг на "Млад огнеборец", на което те ще представят Кюстендил, след като победиха своите връстници на регионалния етап от надпреварата.

Източник: darik.bg

 

 
Партньори