Начало От региона Новини Отборът на ЕГ „Д-р Петър Берон“ е победителят в областния кръг на 27-те Републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Отборът на ЕГ „Д-р Петър Берон“ е победителят в областния кръг на 27-те Републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“

В Кюстендил на стадион „Осогово“ се проведе областния кръг на състезанията. Участници бяха първенците от районния кръг на състезанията на МПО „Млад огнеборец“ – отборът на ЕГ „Д-р Петър Берон“, победител в районния етап на състезанията на община Кюстендил, отборът на СУ „Христо Ботев“, победител в районния етап на общ. Сапарева баня, и отборът на ОУ „Аверки Попстоянов“  победител в районния етап на състезанията на община Рила.
Участниците демонстрираха умения в 2 дисциплини – Бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 ч щафетно  бягане.
В оспорваната надпревара състезанието приключи със следните резултати: Първенци – отборът на ЕГ „Д-р Петър Берон“ – Кюстендил, второ място за отбора на СУ „Хр. Ботев“ – Сапарева баня, трето място отвоюва отборът на ОУ „Аверки Попстоянов“. Гости на спортната проява бяха зам. областният управител на Кюстендилска област Валентина Караганова, инж. Здравчо Тодоров, директор на Регионална дирекция по горите-Кюстендил, секретарят на Община Кюстендил Светослав Василев, Румен Михов – ст. експерт от РУО – Кюстендил, и Стоян Стоянов – ст. експерт „Спорт“ в Община Кюстендил.

Участниците в състезанието бяха наградени с купи, медали и грамоти, имаше подаръци  и лакомства за всички, осигурени от организаторите от РДПБЗН.


Наградите връчиха инж. Здравчо Тодоров /на отбора класирал се на 3-то място/, гл. инспектор от РДПБЗН Наско Васев /на отбора на 2-ро място/, зам. областният управител В.Караганова /на отбора на 1-во място/.

Тя поздрави организаторите и участниците в спортната проява, изрази уважение към каузата „Млад огнеборец“ и увереност, че така се възпитават повече хора с умения да пазят природата, ценностите и адекватно да помагат при възникнала необходимост. Пожела успех в националния етап на състезанията на победителя от Кюстендилска област отборът на ЕГ „Д-р Петър Берон“.

Източник:kustendil.info

 
Партньори