Начало От региона Новини Библии от Кюстендилска духовна околия получиха кмета,председателя на Общински съвет и съветниците
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Библии от Кюстендилска духовна околия получиха кмета,председателя на Общински съвет и съветниците

Жестът е благодарност за решението на Общински съвет  , с което Негово Светейшество Българският патриарх Неофит бе удостоен с най-високото общинско отличие на град Кюстендил "Почетен гражданин на Кюстендил
Архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия Архимандрит Исаак подари Библия на кмета Петър Паунов, председателя на Общински съвет Иван Андонов и на всички общински съветници.
Жестът е благодарност за решението на Общински съвет  , с което Негово Светейшество Българският патриарх Неофит бе удостоен с най-високото общинско отличие на град Кюстендил "Почетен гражданин на Кюстендил".
Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит получи почетното звание  за принос в духовното развитие на общината, и по повод десетата годишнина от избора и интронизацията му за Български патриарх.

„Позволете ми да отправя поздрав към всички вас от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит,  който вече е и почетен гражданин на Кюстендил, за което благодарим сърдечно“ ,заяви архимандрит Исаак.

Той ги поздрави с Възкресение Христово и пожела на общинските съветници здраве, спокойствие и все така да се грижат и да взимат правилни решения за благото на  община Кюстендил и за православните храмове.

„Дай Боже повече храмове, там където няма да бъдат изградени , да бъдат обновени ,благоукрасени, благоустроени.Много често чуваме , че храмовете са на свещениците.Аз  винаги съм казвал, че един православен храм не е на свещеника, той има задължение да служи в него, да проповядва, да просвещава. Православните храмове са на местното население и затова наистина  това, което вие правите , за да може храмовете да бъдат обновявани , поддържани, това е едно добро, благоугодно и полезно дело, защото тези храмове ще останат и за младите кюстендилци и за бъдещите поколения“, заяви Архимандрит Исаак.

Източник:darik.bg

 
Партньори