Начало От региона Новини Кюстендил тържествено отбеляза 3-ти март
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Кюстендил тържествено отбеляза 3-ти март

Участничките в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет“ 2023 раздадоха 1 000 трибагреника на площад Велбъжд
Кюстендил тържествено отбеляза 3- ти март. Днес  се навършват145 години от Освобождението на България от турско робство.
На паметника Булаир  в Кюстендил с издигане на националния  трибагреник и химна на Република България започна тържественото честване на  националния празник. Въпреки дъжда десетки кюстендилци дойдоха в центъра на града в знак на признателност към загиналите за свободата на България .
В празничната програма се включиха децата от театралната школа  към ОДК Кюстендил с художествен ръководител Ани Кръстева.
Участничките в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет“ раздадоха 1 000 трибагреника на площад Велбъжд.

Венци и цветя в знак на почит поднесоха областният управител инж.Александър Пандурски, кметът на община Кюстендил Петър Паунов, председателят на Общински съвет Иван Андонов, общински съветници, Архиерейският наместник  Архимандрит Исаак и представители на наместничеството,членове на политически партии и организации, много граждани

На 3 март през 1878 г. е подписан Санстефанският мирен договор между Русия и тогавашната Османска империя, с което се слага край на Руско-турската война, започнала през 1877 г. и се поставя началото на Третата българска държава. През 1890 г. 3-ти март е обявен за Национален празник.

Източник:darik.bg

 
Партньори