Начало От региона Новини Проведе се надиграване „По стъпките на Кюстендилското селско хоро”
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Проведе се надиграване „По стъпките на Кюстендилското селско хоро”

На 25.01.2023 г. в залата на читалище „Пробуда 1961“ гр. Кюстендил се проведе надиграване “По стъпките на Кюстендилското селско хоро”.
В инициативата взеха участие Танцова формация „Нова Генерация” с главен худ. ръководител и хореограф Евгений Вучков, талантливите певици от Детска фолклорна група „Трепетлика” с ръководител Слава Соколова, народната певица Веселина Сиракова, участници в дейностите по проекта и др. Участниците показаха своето майсторство и талант на сцената и доказаха, че Кюстендилското селско хоро и българските народни традиции са живи и непреходни.
Музикалната инициатива привлече публика от всички възрасти, родители, приятели и почитатели на българските народни танци, медии и завърши с кръшно Кюстендилско селско хоро.
През м. февруари 2023 г. предстои изготвянето на информационна брошура, представяща проекта, реализираните дейности и постигнати резултати по проекта.

Проектът „По стъпките на Кюстендилското селско хоро” се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество”. 
Партньори