Начало От региона Новини В ПМГ Плувният басейн с минерална вода вече работи
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

В ПМГ Плувният басейн с минерална вода вече работи

С водосвет бе открит  плувният басейн в ПМГ Кюстендил.

Директорът на ПМГ Елена Стоилова подчерта, че функционирането на този басейн е много важно за плувния спорт, за здравето на децата, за здравето на всички жители на Кюстендил и това е движение напред за града. На тържественото откриване присъстваха кметът Петър Паунов, председателят на Общински съвет Иван Андонов, директорът на ПМГ Елена Стоилова, представители на спортни клубове от града, педагози от училището, много гости. Басейнът ще се стопанисва от Плувен клуб Велбъжд и се отваря с усилията и финансирането на четирима кюстендилци- Станислав Георгиев, Антон Йорданов, Антон Тодоров и Методи Чивийски.
Директорът на ПМГ Елена Стоилова подчерта, че функционирането на този басейн е много важно за плувния спорт, за здравето на децата, за здравето на всички жители на Кюстендил и това е движение напред за града.
„Аз искам да изразя безкрайното си възхищение от тези четирима млади мъже, които дойдоха при мен и казаха: Искаме да възродим този басейн и да го направим за нашите деца, да го направим за Кюстендил, ще помогнете ли? Не искаме , както вероятно някои ще ни заподозрат да трупаме богатство, искаме нашите деца да има къде да плуват.Имате момчета цялата ни подкрепа, от името на училището, на целия педагогически колектив, благодарността на родителите за това ,което правите.Да благодарим и на кмета Петър Паунов на общинските съветници и председателят Иван Андонов, защото без подкрепата на община Кюстендил  това нямаше да стане”, заяви директорът Елена Стоилова.
Тя не скри ,че не е била готова безусловно да им се довери, след един несполучлив опит за отдаване на басейна, но четиримата са били изключително убедителни с плановете и ентусиазма си и училището застава на 100% зад тях.

Басейнът  може да се ползва от всеки. Ще има организирани и индивидуални тренировки, курсове по водна аеробика. Това ще бъде плувен комплекс, какъвто отдавна не е имало в нашия град,заявиха инициаторите за откриването му.

„Това е единственият басейн, който може да се използва в града, той си стоеше без да се ползва, има докарана до него минерална вода.Тук целта ни беше:всеки се оплаква, че няма закрит плувен басейн.Събрахме се 4 момчета- ентусиасти , един, два месеца умувахме, преценявахме дали ще се получат или не нещата.Направихме така, че да се получат и вече басейна работи.Направихме го с клуб, стопанисваме го с клуб.Целта е Кюстендил да има закрит плувен басейн и да си покриваме разходите.Правим го с идеална цел, всеки има свой бизнес и от другите ни занимания инвестирахме в това начинание, да има Кюстендил плувен басейн”, каза Станислав Георгиев.

„Всички средства, които изкара клуба ще се реинвестират в развитието на спорта плуване , в този басейн или изобщо за подпомагане спорта в Кюстендил.Изказвам огромните ни благодарности към кмета Петър Паунов, който е  един от главните виновници тава да се осъществи  и  към директора на ПМГ Елена Стоилова”, заяви Антон Йорданов.

В басейна можете да се насладите на кристално чиста минерална вода в 3 коридора с дължина от 18/8 метра и температура на водата около 27-31 градуса.

Ще се провеждат индивидуални и групови тренировки с професионални треньори по плуване.

Групови тренировки 4 дни в седмицата.

Група 1 -  от 17:00 до 18:00 ч.
Група 2 - от 18:00 до 19:00 ч.
Група 3 - от 19:00 до 20:00 ч.
В басейна всеки моге да дойде и свободно  да плува. Плуването е не просто спорт, а здраве!

Работно време на басейна

Делнични дни - от 08:00 до 20:00 ч.
Събота и Неделя - 10:00 до 18:00 ч.


Източник:darik.bg

 
Партньори