Начало От региона Новини На 5 декември ще заблести коледната украса в Кюстендил
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

На 5 декември ще заблести коледната украса в Кюстендил

Коледната елха, която ще украси площада на Кюстендил и е висока 12 метра и е предоставена от ДЛС„Осогово“. Тя е отсечена в района на местността "Двете реки".
Осветлението на кюстендилската елха ще бъде изцяло светодиодно, енергоспестяващо и икономично и ще пременя дръвчето с различни светлинни режими. Украсата по традиция се изготвя от художествения екип на отдел "Култура и духовно развитие".
Тържественото запалване ще се проведе на 5 декември от 17:30 часа на площад "Велбъжд". Рождествени светлини ще заблестят не само на централния площад, а и по централната градска алея.

Участие ще вземат музикантите от Професионалния духов оркестър на Община Кюстендил, деца от Основно училище "Св. Паисий Хилендарски" и ВГ "Калпазани". Организаторите обещават запалването на светлините да бъде емоционално, вълнуващо и споделено, защото най-хубавото, е че тази година ограниченията са отменени и всички кюстендилци и гости на града са добре дошли на събитието.

Няколко дни по-късно ще бъде осветена и алеята по "Колушко дере", предлагащо чудесни условия за зимна разходка и през най-студените дни на декември. В коледна украса ще се премени и още едно любимо място на кюстендилци - парка пред ХГ "Вл. Димитров - Майстора"

Източник:kustendil.info

 

 
Партньори