Начало От региона Новини Дари Коледна вечеря на възрастен човек в нужда от Кюстендил и района
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Дари Коледна вечеря на възрастен човек в нужда от Кюстендил и района

Някои супергерои са непобедимо силни, други са екстрабързи, трети говорят с нисък дрезгав глас и карат готини коли, но любими са ни онези, които правят мегадобрини. Запознай се с цяла банда от последните – инициативата „Миг човечност“ от Кюстендил, в която група приятели вече 10 години радва хиляди крайнo бедни хора от града си и околността. Нямат извънземни качества, а само най-човешка доброта и я раздават щедро поне по два пъти в годината. С последната си акция през лятото младите доброволци успяха да привлекат над 2000 съмишленици в платформата TimeHeroes.org и сега очакват да повторят успеха си.
Защо? Защото нуждаещите се в Кюстендилско вече ги познават и очакват. Всяка година преди Коледа и Великден „Миг човечност“ събира продукти от първа необходимост и след това ги раздава на възрастни и нуждаещи се хора по списъците от Социални грижи, кметовете на населените места в района и Общината. По-важните ползи от тази гигантска организация обаче не са опаковани в торби, а се виждат с очи и се пазят в сърцата – това са грижата и вниманието, с които доброволците придружават подаръците, които им помагаш да съберат.

Какво да даря?

Идеалният вариант е да дариш по 1 бр. от всеки от изброените продукти – това е пакетът, който получава всеки нуждаещ се човек. Разбира се, може да се включиш с каквото и колкото прецениш.

Ето списъка:
ориз;
боб;
леща;
олио;
оцет;
брашно;
захар;
макарони/фиде;
консерви – най-полезни са различни видове ястия, месо и т.н.;
нещо сладко по избор – нека да е по-меко, например руло, шоколад, локум, вафли (не се препоръчват бисквити).
Приемат се също ваучери за храна, с които да бъдат закупени малотрайни продукти като сирене, кашкавал и месо.

Организатор? „Миг човечност“

Кога?

Имаш време да предадеш продуктите до 16 декември.

Важно! Организаторите непрекъснато следят броя на записалите се и получените дарения и ще спрат мисията за участие, ако броят дарения надвишава възможностите те да бъдат раздадени навреме от екипа и доброволците. Да, всички са наясно, че за жалост винаги може да се намери човек в нужда, който да получи помощ, но организаторите не искат да поемат ангажимент, който не могат физически да изпълнят и ние от TimeHeroes ги подкрепяме в това.

Организаторите ще раздават продуктите на 17 декември и 18 декември в селата около Кюстендил, а ако искаш да участваш като доброволец в разнасянето, пиши им на тяхната фейсбук страница.

Източник:4vlast-bg.com

 
Партньори