Начало От региона Образование Достойно представяне в международен математически турнир на учениците от НУ „Св. Климент Охридски”
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Достойно представяне в международен математически турнир на учениците от НУ „Св. Климент Охридски”

Достойно се представиха учениците от НУ „Св. Климент Охридски” на финалния кръг на международния турнир "Математика без граници". На финалния кръг, който се проведе в гр. Несебър, участваха ученици, представили се отлично в предварителните кръгове на състезанието.
Турнирът "Математика без граници" се провежда в три дистанционни кръга и финал. Тази година в гр. Несебър взеха участие 690 ученици от 1 до 12 клас от 54 града в страната. Освен в гр. Несебър, седмият математически турнир се проведе и в още 18 страни по света. Марио Иванов от IV а клас получи Златен медал и купа. Той бе награден от проф. Минко Балкански, учредител и президент на фондация "Минко Балкански". Професор Балкански е смятан за един от най-известните учени в областта на физиката в световен мащаб. На 27 години става доктор на науките, а година по-късно става професор по физика. Живее в гр. Париж и развива широка благотворителна дейност.

Източник:kustendil.info


 
Партньори