Начало От региона Култура Откриват Студентският пленер „В духа на Майстора“ в кюстендилското с. Шишковци
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Откриват Студентският пленер „В духа на Майстора“ в кюстендилското с. Шишковци

За девета поредна година студенти от Националната художествена академия ще творят в Кюстендилско, а творбите им ще бъдат представени в ХГ „Владимир Димитров – Майстора“
Студентите от Националната художествена академия, които ще бъдат част в пленера „В духа на Майстора“ в Кюстендил, вече са в града и посетиха Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“.
20 юни от 11 часа в къща музей „Владимир Димитров – Майстора“, в кюстендилското с. Шишковци официално ще бъде открит Студентски пленер „В духа на Майстора“.
Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“- Кюстендил е инициатор на това събитие, чието начало бе поставено през 2014 година. За девета поредна година студенти от Националната художествена академия ще черпят вдъхновение от красивата природа на Кюстендилското поле. Творбите им ще бъдат представени в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“.
За разлика от предходните години, този път студентите ще отседнат в базата на общината в лесопарк „Хисарлъка“ и ще им бъде поставена конкретна задача, която предвижда създаване на скулптурни творби в местността „Гъбката“.
На 21 юни, от 18:00 ч., студентите ще присъстват на клавирен концерт на Димитър Стоймиров.
От 24 юни до 26 юни е традиционният за град Кюстендил Празник на черешата.
На 27 юни, от 18:00 ч., студентите ще участват в среща с творчеството на кюстендилски поети и музикални изпълнители „Поезия и музика край Струма“ в с. Шишковци, организирана от Народно читалище „Асклепион 1998“ – гр. Кюстендил.
На 30 юни, от 12:00 ч., е предаването и аранжирането на творбите в местността „Гъбката“. От 18:00 ч., отново в същата местност в лесопарк „Хисарлъка“ ще бъде открита изложба, която включва живописни платна и рисунки на студенти от НХА, създадени по време на пленера.
Студентският пленер е един от важните проекти на НХА, който се финансира по програмата за научната и художествено-творческата дейност на НХА и със съдействието на Община Кюстендил, Кметство Шишковци и ХГ „Владимир Димитров – Майстора“.

Източник: 4vlast-bg.com/

 
Партньори