Начало От региона Новини Председателят на ОбС - Кюстендил взе участие в Международна конференция „Зелената сделка – иновации, инвестиции и справедлив преход“
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Председателят на ОбС - Кюстендил взе участие в Международна конференция „Зелената сделка – иновации, инвестиции и справедлив преход“

На 10.06.2022 г. Председателят на Общински съвет – Кюстендил – Иван Андонов и г-жа Росица Плачкова – зам.-кмет на Община Кюстендил, взеха участие в провелия се в "София Ивент Център" на Paradise Mall, гр. София международен форум „Зелената сделка – иновации, инвестиции и справедлив преход“.
Мащабното събитие, организирано от медийния портал DIR.BG и специализирания сайт за енергетика, екология и икономика 3e-news.net, събра на едно място представители на институциите, европейски и български водещи експерти, представители на законодателната и на местната власт, на бизнеса, неправителствения сектор, медиите. Зелената сделка и значението й за българското общество и икономиката бе във фокуса на разговорите по време на конференцията.
Международният форум бе открит от президента Румен Радев, който заяви:
„Зелената сделка няма алтернатива, тя категорично трябва да се случи. Тя е непрекъснат и всеобхватен процес на дълбока екологична, социална и личностна трансформация.”
Държавният глава заяви, че зеленият преход е нов начин на производство и консумация на енергия, стоки и услуги. Това е нов начин на прекарване на свободното време, промяна в начина, по който се придвижваме, промяна в цялостната екосистема.
В откриващия панел, освен президента Румен Радев, участваха европейският комисар по сближаване и реформи Елиза Ферейра, комисарят по икономика Паоло Джентилони, комисарят по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел, както и президентът на Европейската инвестиционна банка Вернер Хойер.

 
Партньори