Начало От страната Новини Без „Гражданска отговорност“ на хартия при ГТП, проверяват я онлайн
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Без „Гражданска отговорност“ на хартия при ГТП, проверяват я онлайн

Промяната улеснява както шофьорите, така и сервизите.
Отпада нуждата водачите на автомобили да носят хартиен екземпляр от застраховката си „Гражданска отговорност”, когато колата им минава годишен технически преглед. Наличието и валидността на застраховката ще се проверяват по електронен път в пунктовете, където се извършва такъв преглед, съобщиха от Гаранционния фонд. Промяната улеснява както шофьорите, така и сервизите, коментира за Дарик заместник-председателят на Съюза на автосервизите в София Кирил Кирилов.
Всички пунктове за годишен технически преглед разполагат със система, в която да проверят данните на застраховката, обясни заместник-председателят на Съюза на автосервизите в София Кирил Кирилов. Той добави, че отпадането на нуждата шофьорите да носят гражданската си отговорност на хартия е нещо положително.
Кирилов заяви още, че не очаква тази промяна нито да повиши, нито да понижи цените на прегледа. Зам-председателят на Съюза на автосервизите в София посочи, че е важно да се започнат външни технически проверки на автомобилите по пътищата.
Според Кирилов подобни проверки трябва да установяват в кой пункт спреният проблемен автомобил е минал техническа преглед.

Източник: dnews

 
Партньори