Начало От страната Новини 29 младежи в неравностойно положение ще получат стипендия от инициативата на президента „Подкрепи една мечта“
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

29 младежи в неравностойно положение ще получат стипендия от инициативата на президента „Подкрепи една мечта“

Тази есен стипендията за студентите е в размер на 2592 лева, а за учениците – 1000 лева
22 студенти в първи курс и 7 отлични ученици в 12-и клас ще получат еднократна финансова помощ за образование в рамките на инициативата „Подкрепи една мечта“. Право на такава помощ имат младежите, настанени в социални услуги, приемни семейства или завършили специалните училища за ученици с нарушено зрение или увреден слух. Тази есен стипендията за студентите е в размер на 2592 лева, а за учениците – 1000 лева. „Амбицията да учиш, която разпознавам в младежите, израснали в институция, ме впечатлява със смелостта да искаш да постигнеш повече от това, което ти предлага съдбата. Убеден съм, че за тези млади хора придобиването на по-висока степен на образование е най-добрата възможност да развиват талантите, които никой не може да им отнеме“, заявява президентът Румен Радев за срещите си през годините с абитуриентите в неравностойно положение.

Държавният глава посочва, че в последните 4 години стипендия за отличен успех в 11-и клас получават и учениците, настанени в социални услуги и приемни семейства.

„За мен е особено радостно да наблюдавам как се развива мотивацията за учене при отличните ученици и какъв избор за висше образование ще направят година по-късно“, добави той. Студентите, които получават стипендия тази година, са избрали да учат в специалностите социални дейности, застрахователно дело, електротехника, компютърни технологии, фармация, рехабилитация, екология, педагогика, класическо пеене.

„Мечтата за образование на младежите в неравностойно положение споделяме с дарителите, които разпознават в инициативата „Подкрепи една мечта“ социално отговорна кауза“, посочва още президентът Румен Радев.

В последните 5 години Администрацията на президента предостави еднократна финансова помощ на 110 студенти и 31 отлични ученици. Общият размер на даренията, които инициативата „Подкрепи една мечта“ привлече като кауза в периода 2017-2021 г., е 298 842 лева. По време на дарителската кампания тази година бяха събрани 64 024 лева.

Източник: dnews

 
Партньори