Начало От страната Новини Въвеждат зелени сертификати за преболедували с антитела
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Въвеждат зелени сертификати за преболедували с антитела


През вчерашния ден три експертни съвета към здравното министерство се произнесоха, че наличието на антитела срещу коронавирус може да потвърди преболедуване.
Въвеждат зелен сертификат за хора с антитела от четвъртък. Благодарение на него с такъв може да се сдобият хората, които са прекарали безсимптомно коронавируса или са били на домашно лечение. За да бъде издаден сертификатът обаче трябва да са изследвани антитела само от типа IgG. Праговата цифра ще бъде 150 bal/ml. През вчерашния ден три експертни съвета към здравното министерство се произнесоха, че наличието на антитела срещу коронавирус може да потвърди преболедуване. Решението за това здравните власти трябва да обявят тази седмица. От съвета по "Клинична лаборатория" твърдят, че изследването на антитела потвърждава преболедуване, но само ако е от клас IgG.
Все още обаче нямало достатъчно научни данни за корелация между нивата на вируса и теста, както и за динамиката им във времето. Съветът по "Вирусология" пък е препоръчал изследването за антитела да се извършва повторно три месеца след първоначалното. При липса на антитела още при второто изследване е необходимо човекът да се ваксинира, твърдят експертите. Съветът по "Клинична имунология" потвърждава становищата на колегите си и изтъква, че и гама базираните тестове за определяне на клетъчния имунитет също могат да дадат информация за протекция от коронавирус.
Източник: dnews

 
Партньори