Начало От региона Новини Учениците в областта преминават на ротационен принцип на обучение, детските градини и ясли ще работят
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Учениците в областта преминават на ротационен принцип на обучение, детските градини и ясли ще работят

Противоепидемичните мерки на територията на област Кюстендил се затягат, информираха от Областният оперативен щаб.Мерките представи областният управител и председател на щаба инж. Александър Пандурски.
Учениците в област Кюстендил преминават на ротационен принцип на обучение спрямо график утвърден от МОН, детските градини и ясли остават отворени при спазване на всички противоепидемични мерки.Заведеният за  обществено хранене, игрални зали и казина ще работят при 50 % капацитет, 2 м. отстояние е задължително носене на маски с работно време до 22 .00часа
Преустановяват се посещенията и свижданията в лечебни заведения на територията на областта, спират и организираните туристически посещения.

Преустановяват се посещенията във фитнес зали, спортни клубове, плувни басейни.Кина и театри ща работят при 30 % капацитет, затварят музеите и галериите.Собствениците на търговски обекти трябва да допускат по 1 човек на площ от 8 кв. метра.

Преустановява се провеждането на присъствени групови занимания в езикови и детски центрове.Преустановява са провеждането на събития ат частен характер като сватби и кръщенета.Преустановява се провеждането на конгресно- конферентни събития, на фестивали и събори.

Преустановява се провеждането на масови спортни мероприятия на закрито, на открито също ,с изключение на включените в годишния държавен спортен календар.Те ще се провеждат без публика.

„За съжаление ситуацията в областта не е от най- положителните, продължаваме да влошаваме показателите.Вече преминахме границата от 500 заразени на 100 000 души, което ни поставя в тъмночервената зона.Мерките влизат в сила от тази нощ и ще са в сила до 10 ноември.Решихме ,контролно на 1 ноември да направим преглед на изпълнението на мерките и в зависимост от  тенденциите ,които се развиват в областта ще вървим в посока на тяхното затягане при лошия сценарий и тяхното облекчаване при наличие на по- добър сценарий.”, коментира областният управител инж. Александър Пандурски.

Източник: dnews

 
Партньори