Начало От региона Новини С молебен за здраве и благословение започна учебната година в Кюстендил
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

С молебен за здраве и благословение започна учебната година в Кюстендил

С  молебен за здраве и благословение на всички ученици, учители и работещи в системата на образованието започна  новата учебна 2021 /2022 г в Кюстендил.
Молитвеното последование извърши Архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, в съслужение с духовници от околията  в храм "Успение Богородично".
На молебена присъстваха областният управител инж. Александър Пандурски, кметът Петър Паунов, зам. кметовете Надя Каратова и Светослав Василев, председателят на Общински съвет Иван Андонов, депутатът от 45- то НС  и общински председател на ПП ГЕРБ Михаела Крумова. „Притеснения нямаме. Надяваме се започваме  с такъв хубав слънчев ден, идвайки тук да направим този молебен.Дано и Господ помогне на нас да можем да работим в една  нормална обстановка, да сее справим с предизвикателствата на коронавируса и българските ученици редовно в учебните класни стаи да усвояват материала, защото това е най- добрият вариант.Лошото е, че в последните два дни имаме в областта известен пик, надяваме се да го преодолеем”, заяви областният управител инж. Александър Пандурски.

„Незабравим ден за всяко дете, незабравим ден за всяко семейство, отново в ушите ни звучи „Върви народе възродени…”Просторни и чисти класни стаи и училищни зали очакват нашите малки  приятели .Надявам се да имаме една успешна учебна година.Подготовката е изцяло завършена във всеки един етап.Всичко е съгласувано със здравните власти, с много внимание към децата, където ги очакват техните учители , родители и приятели.Отново да изкарат една успешна учебна година за здраве и  за преуспяване на всеки един от нас и за  щастие във всеки дом”, коментира кмета Петър Паунов.

Източник: dnews

 
Партньори