Начало От региона Новини Отменят се Празника на Плодородието и фестивала Балканска черга
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Отменят се Празника на Плодородието и фестивала Балканска черга

Отменят се празника на плодородието и фестивала „Балканска черга”  в Кюстендил заради влошената епидемиологична обстановка.
Считано от 7 септември, вторник, със своя заповед министърът на здравеопазването въвежда нови противоепидемични мерки на територията на България: Преустановява се провеждането на всички масови мероприятия, при които присъстващите не са организирани с определени седящи места и входът (участието) е неограничен.

Посещенията на кина, театри, циркови представления, концерти и други сценични прояви на закрито се допуска при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията, заемане само на седящи места през едно и носене на защитни маски.

Посещенията на музеи и галерии се организира като се допускат не повече от 1 човек на 8 кв. м., при спазване на физическа дистанция и носене на защитни маски.

Посещенията в центрове, школи и други обекти за танцово и музикално изкуство се допускат при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията и с до 10 човека в помещение.

Източник: dnews
 
Партньори