Начало От региона Новини Мащабно почистване на река Струма на 26 септември
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Мащабно почистване на река Струма на 26 септември

Мащабно почистване на река Струма се организира на 26 септември, в неделя в района на Кюстендил .На сесията на Общински съвет тази седмица кметът Петър Паунов призова да се включат повече доброволци.
„С обединени усилия на община Кюстендил и на много съмишленици от района ще осигурим добра организация, място за паркиране, материали за почистването, извозване и депониране на събрания боклук, и ще ви очакваме с настроение и смисъл. От миналата година сме се захванали да намерим решение на проблема с ужасното замърсяване на Струма и сме на път да се справим. Сега имаме нужда от много хора, с които да изчистим натрупания боклук.

Защо го правим? Преди година Методи от Хармоника, заедно с двама приятели, започнаха да отделят време и да събират боклука от Струма до село Долна Гращица. Постепенно се включиха още хора, примерът на Методи ни увлече и сега екипът на Хармоника прави всичко възможно, за да спрем източниците на нови отпадъци към реката и да изчистим тези, които са вече там. Редовно ви разказваме за тези усилия в сайта ни и социалните мрежи. Срещнахме много подкрепа и много активни хора на място, с които сме сигурни, че нещата ще се случат и най-сетне Струма да потече чиста, а Мето и приятелите му да се захванат с друго.

Надяваме се, че това ще е и пример за много други хора в България и ще мотивира и други организации да се обединят и да се справят със замърсяването на реките там, където живеят и работят.

В работата ни в Хармоника винаги търсим най-отговорните решения, независимо дали е за чиста храна или за чиста река, за да можем да даваме пример с действията си и на другите.

Ще ви очакваме на 26 септември. Доведете деца, приятели, роднини, колеги. Трябва да сме много, за да се справим”, заявяват организаторите.

Източник: dnews


 
Партньори