Начало От региона Новини Първо ОУ „Св.Св Кирил и Методий” Кюстендил празнува днес
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Първо ОУ „Св.Св Кирил и Методий” Кюстендил празнува днес

Първо ОУ „Св.Св Кирил и Методий” празнува днес.
„Днес отбелязваме празника онлайн.Заради епидемичната ситуация няма да събираме деца и учители заедно.Всеки випуск с много ентусиазъм създаде видеобръщение с приветствие, в което вложиха своята изобретателност и творчество.Учителският колектив също има празнично приветствие. Минахме вече 200 години, навлязохме в 201- та ни годишнина и продължаваме традицията да сме първи и водещи в нашия град”, заяви директорът  Марияна Панчева.
„Училището ни празнува първата година от третото столетие на своето съществуване; така и мъдростта на дълголетието, и дързостта на началото съпътстват пътя ни. Патронът ни – имената на първоапостолите, светите братя Кирил и Методий – осветява раждането на словото с живота му във вечността. Първото училище в град Кюстендил пази духа на миналото, трайността във времето и неспирния процес на възобновяващата се младост.

Училището ни празнува, почитайки делото на онези родолюбиви българи, които през далечната 1820 година дръзват да се борят за просвещение и по-доброто бъдеще на своите деца.

Училището ни празнува, гордо с постиженията на своите ученици, неизменно сред първите в областта на науката, изкуството и спорта, които отстояват правото на Първо да бъде не само факт от историята на училищното образование в Кюстендил, но и духовно средище на българския космос и единение. Защото този празник събира в едно надеждите на родителите, мечтите на учениците и усилията на учителите пред погледа на кюстендилската общественост.

Първото училище в града празнува своята 201-годишнина. Да си Първи, е чест, която историята ни отрежда; да си Първи, е отговорност, която времето изисква; да си Първи, е предизвикателство към бъдещето и мястото, което то отрежда.

Честит празник!”, заявяват от училището.

Източник:dnews.bg 
Партньори