Начало От региона Новини 550- годишният Кадин мост ще бъде достъпен за преминаване с автомобили
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

550- годишният Кадин мост ще бъде достъпен за преминаване с автомобили

550- годишният Кадин мост в община Невестино ще бъде достъпен за преминаване с автомобили. След рехабилитацията му имаше голяма вероятност той да остане само пешеходен, на което се противопоставиха жителите на Невестино.След реновирането първоначално моста  бе с големи камъни, по които не може да мине каквото и да било превозно средство. Сега обаче той се покрива с павета, по които ще може да минават автомобили до 3 тона и половина. До две седмици ще бъде готово новото покритие на моста, след което трябва комисия трябва да приеме обекта. “Положи се настилка, хидроизолация сложиха и сега се полагат павета, за да може да се преминава с леки автомобили и специализирани автомобили да преминават. Местното население и общината успяха да се преборят да се преминава с леки автомобили“, заяви общинският съветник Любомир Димитров.

Повече от 500 подписа събраха жителите на община Невестино с искането след приключване на рехабилитацията на Кадин мост, той да остане отворен за преминаване на автомобили. Част от експертите, които  направиха проверка на моста бяха на мнение, че той трябва да остане пешеходен. За пускането на моста в действие се изискваше съгласуване с Националният институт за недвижимо културно наследство.

„Крайно време беше да го направят защото, аз живея от другата страна и за да дойда до тук с колата да си купя един чувал жито, трябваше да обикалям 3 км. Доволни сме от това, което се прави. Когато валеше той течеше целия, а сега при това покритие мисля,че ще се оправи“Огнян Георгиев- жител на Невестино

„Хубав е моста, здрав мост, Кадин Мост, стар мост. Добре е направен.Трябва да се минава с коли, защото от там заобикалят, от тук беше по- напряко“, каза Иван Петров- жител на Невестино.

Източник:dnews.bg

 
Партньори