Начало От региона Новини Читалище „Пробуда 1961“ отбеляза Деня на детската книга
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Читалище „Пробуда 1961“ отбеляза Деня на детската книга

На 2 април 2021 г. екипа на читалище „Пробуда 1961“ посети ДГ „Слънце” и подари на възпитаниците от група „Калинка“ с учители г-жа Антоанета Васева и г-жа Гергана Котева детски книжки. Това е поредната партньорска инициатива на двете институции, които от много години работят па съвместни дейности. Повода бе Международния ден на детската книга.
се отбелязва от 1967 г. и съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, който е създал едни най-популярните приказки на всички времена. На 2 април, Международният ден на детската книга се отбелязва в цял свят.
През 1958 г. ЮНЕСКО учредява Международен Златен медал на името на Андерсен, наричан още Малка Нобелова награда.
Един път на две години тази награда получават най-добрият детски писател и художник на детски книги. Награждавани са Астрид Линдгрен, Селма Лагерльоф, Туве Янсон, Луис Карол, Валери Петров.
Ангел Каралийчев е първият български писател, вписан в Почетния списък на Международния Съвет за детската книга "Ханс Кристиан Андерсен".
Любовта към четенето и грамотността са от изключителна важност за децата, когато става дума за по-нататъшната им реализация и развитие, както и за пълноценното им вписване в средата, в която живеят.

 
Партньори