Начало От региона Новини Кюстендил с център за високи постижения в областта на професионалното образование в рамките на ЕРАЗЪМ +
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Кюстендил с център за високи постижения в областта на професионалното образование в рамките на ЕРАЗЪМ +

Зам.-председателят на ЕНП Мария Габриел изрази подкрепата си  за създаване на Център за високи постижения в областта на професионалното образование на територията на  Кюстендил, на проведена работна среща с кмета на Община Кюстендил Петър Паунов и областния управител Виктор Янев. „Кюстендил има амбициите в следващия програмен период да помогне на всеки един от младите хора да изживее спокойно своя живот и да извърши своята професионална реализация. С оглед приоритетите на Еразъм +, съвместно с партньорите ни от висшето образование и разбира се – професионалните гимназии, смятаме да кандидатстваме по тези проекти за центрове за високи постижения в областта на професионалното образование, но реформите, които предвиждате, очакваме да чуем от Вас. Добре дошла“, отправи приветствие кметът към зам.-председателя на ЕНП.

„Прекрасно намерение за център за върхови постижения в областта на професионалното образование. Знаем колко е важно не само за региона, но и за цяла Европа. Все повече и повече имаме нужда от млади хора, които с новите технологии да имат онези умения, които да им позволят учене през целия живот, но най-вече перспектива за добра реализация, добри доходи и затова, да могат да градят те самите развитието на собственото си родно място. Професионалното образование и обучение ще бъде един от водещите приоритети на програмата Еразъм +. Тя е с двойно увеличен бюджет – 28 млрд евро, от него почти 1/5 ще бъде за професионалното обрование и обучение. И в тази връзка, наистина разчитайте на подкрепа, защото целта е да бъдат изградени 50 такива центрове за върхови постижения в цяла Европа“, съобщи г-жа Мария Габриел и изрази увереност, че Кюстендил има силите, таланта, идеите и решенията, които да предложи, така че това да се случи.

Източник:dnews.bg

 
Партньори