Начало От региона Култура Постановката "Кълбовидна мълния" на Народния театър гостува на сцената на читалище "Братство 1869"
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Постановката "Кълбовидна мълния" на Народния театър гостува на сцената на читалище "Братство 1869"

На 06.11.2013 г. от 18:00 ч. на сцената на читалище "Братство 1869" гр. Кюстендил ще бъде представена постановката на Народния театър "Кълбовидна мълния" от Иван Радоев. Режисьор - Георги Радулов, Сценография и костюми - Кирил Наумов, Музика - Тодор Стоянов, с участието на: Николай Урумов и Биляна Петринска.

Едно обикновено семейство с дългогодишен брак. Той, Цеко Цеков, е дребен чиновник, недоволен от себе си и от съдбата си, в непрекъсната борба със собствените си слабости, предразсъдъци, страхове. Човек, загубил смеха си. Тя - Стефка, е осветителка в театър, влюбена в началника на съпруга си, самотна, невзрачна, необичана. В една безсънна нощ на размисли и равносметки в дома им нахлува кълбовидна мълния.
Режисьорът за пиесата:
"Това е една история за хората, загубили смеха си. За желанието да станеш и невъзможността да бъдеш. За неуспешния героизъм и за безмислието на героизма. Комедия на разминаването. История за една кълбовидна мълния, която влиза през прозореца и ни кара да си спомним кои сме."

 

Георги Радулов
Иван Радоев е един от големите български поети и драматурзи от втората половина на 20-ти век. Един от създателите на лиричната драма у нас, оставил много ярка следа в историята на българския театър. Почти няма негова пиеса, която да е преминала спокойно през цензурата, но и няма спектакъл, който да не е имал изключителен успех сред публиката. Иван Радоев е автор на 25 пиеси - "Ромео и Жулиета", "Петрол", "Биволът", "Човекоядката" - изиграна над 400 пъти в театър "София", "Кълбовидна мълния", "Садал и Орфей", "Чудо", "Сън", "Вангела", "Упи - или театърът в края на века" и др. Пиесите му и до днес се играят с голям успех и у нас, и в чужбина.

 

Билети на касата на читалището на цена от 10 лв. и 12 лв., за ученици и пенсионери - 6 лв.

 
Партньори