Начало От страната Образование Затварят училища при 20% отсъствия поради заболявания
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Затварят училища при 20% отсъствия поради заболявания

Ако 20% от учениците в дадена паралелка отсъстват поради заболявания, подобни на Ковид 19,  тя ще преминава към дистанционно обучение. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев. Той подчерта, че не става дума за отсъствия въобще, а само, ако причината за тях са заболявания, сходни с Ковид 19. Според него обаче по-вероятно е към обучение в електронна среда да се преминава поради други сезонни вирусни инфекции, отколкото заради коронавирус.
В дистанционно обучение ще излиза цялото училище, ако 15% от учениците в него отсъстват по медицински причини, свързани със симптоми на коронавирус.

Към обучение в електронна среда ще преминават и отделни паралелки, когато отсъстващите в тях станат 20% от учениците, но също поради заболявания, подобни на Ковид 19. Такива прагови стойности обмислят от здравното ведомство. Според министъра на образованието Красимир Вълчев обаче по-вероятно е това да се случва заради всички останали сезонни респираторни инфекции, отколкото заради коронавирус.

При ученик с положителен тест за Ковид се карантинира цялата паралелка, но докато това стане директорът на училището може да обяви деня за неприсъстен за съответния клас, уточни още просветният министър.
Източник: dnews.bg

 

 
Партньори