Начало От региона Култура В читалище "Братство 1869" Кюстендил откриха първата самостоятелна изложба на Александра Дунимагловска - Македония
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

В читалище "Братство 1869" Кюстендил откриха първата самостоятелна изложба на Александра Дунимагловска - Македония

19 картини показва в коридорите на читалище "Братство" Александра Дунимаглоска от Република Македония, в първата си самостоятелна изложба. Десетки приятели и ценители на изкуството уважиха автора. От родния й Прилеп, пристигнаха и родителите на Александра. Тя е в Кюстендил от 1- ви октомври 2012 година, когато започна едногодишния й стаж като доброволец. На откриването бяха и нейните учители: по български език- г- жа Салмова и по китара- г- н Кирилов.
Композиторът Николай Добринов акомпанира на пиано по време на изложбата, а младата авторка бе поздравена от художника Иван Пенев, който отличи като много добри двете графики в изложбата.

"Мотивирана съм от всекидневния живот. Обичам слънцето, птиците и се надявам да Ви хареса. Рисувах тези картини от началото на моето идване в читалище "Братство". Това е моята първа самостоятелна изложба. Ходила съм по много пленери, истинското ми хоби е скулптурата. Кюстендил е прекрасен град и има какво да се рисува. Градът на Владимир Димитров Майстора, очарована съм. На 1 октомври ми изтича програмата. Не искам да си ходя за Македония, искрено", каза Александра Дунимаглоска.

 

 
Партньори