Начало От региона Спорт Даяна Димитрова вицешампионка при девойки старша възраст по художествена гимнастика
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Даяна Димитрова вицешампионка при девойки старша възраст по художествена гимнастика

Впечатляващо представяне на килима сътвори състезателката на клуб “Велбъжд” Даяна Димитрова на държавното индивидуално първенство по художествена гимнастика, категория “А”, което се проведе в столичната зала “София”. В конкуренция на 87 гимнастички от страната кюстендилският талант изигра перфектно своите съчетания, което й донесе сребърното отличие в многобоя със сбор от 59.891 точки.
Към второто си място Даяна прибави и златен медал за съчетанието си на въже с оценка 15.491 т. На съчетанията си на бухалки и топка тя се нареди на пето място. Кюстендилското момиче с треньор Валя Машова още в квалификациите даде заявка за медал. Даяна стана първа със сбор от 31.641 т. за композициите си на въже и бухалки.
Шампионската титла спечели Емилия Обретенова от клуб “Олимпия 74” със сбор от 60.758 точки. Третото място остана за Антония Маринова от “Левски” с 59.516 точки.

“Даяна се представи великолепно и изненада голяма част от съперничките си и техните треньори. Много съм доволна и горда от това, което тя направи и постигна в тази трудна за всички спортисти година. Нашата федерация в лицето на Илияна Раева съумя в рамките на месец да проведе всички държавни първенства, така че децата да покажат новите си съчетания, направени през зимата. Сега започваме да творим нови композиции и дано няма проблеми занапред”, каза Валя Машова, президентът на клуб “Велбъжд”.
Източник: viaranews.com

 
Партньори