Начало От страната Спорт Кирил Николов покори петте най-високи върха в България за по-малко от 23 часа
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Кирил Николов покори петте най-високи върха в България за по-малко от 23 часа

Сребърният медалист от европейското по ориентиране от 2012 г. Кирил Николов-Дизела завърши успешно предизвикателството "Пет върха". Най-добрият български планински бегач покори за по-малко от 23 часа петте най-високи върха в България.

В 18.14 часа вчера (15.08.) Николов пристигна на финалната точка в "Драгалевци". Инициативата "Пет върха" започна в сряда в 19.30 ч. По пътя към финала Николов трябваше да преодолее върховете Ботев в Стара планина, Вихрен в Пирин, Руен в Осогово, Мусала в Рила и Черни връх на Витоша.
Той се е справил с връх Ботев за 3 часа. След това по тъмно и температура 7 градуса е изкачил Вихрен и е слязъл за впечатляващите 89 минути.
Следващ е бил връх Руен, който му е отнел 2.40 часа. Настигналата го умора е забавила устремения оиентировач на Мусала, но той не се предал и след още 3.40 часа вече бил в позиция за атака на Черни връх. Малко преди 15.30 ч. състезателят се насочил към първенеца на Витоша, за да го изкачи и да се спусне за още три часа.
Той изминал общо 100 км по пет трасета и е преодолял сумарно 7000 метра денивелация.
Между отделните точки Николов се придвижваше с автомобил. Организаторите от XCoSports - България бяха изчислили, че транспортът ще отнеме около осем часа. Това значеше, че Николов трябваше да влезе в рамките на 16 часа чисто време за бягане. Дизела обаче се справи значително по-бързо, като изкачи и слезе от петте върха за около 14 часа.
Въпреки умората и липсата на сън състезателят не си е и помислял да се отказва и да не изпълни докрай предизвикателството. Николов беше посрещнат като истински герой на финалната права.
И той наистина е такъв заради мисията си - с успешно изпълненото предизвикателство да вдъхнови младите да последват примера му. Шампионът не скри радостта си от това, че с екипа му са успели успешно да завършат планинското приключение. Много тренировки, много пробягани километри и силна воля - това е било нужно на Николов, за да се подготви за дългия пробег.
След планираната и заслужена почивка Николов ще започне подготовката си за състезанията по ориентиране.

 

 
Партньори