Начало От региона Спорт Злато за Изабел Ризова от СП по шотокан карате
Choosing web hosting is always a challenge, please consider this hostmonster review and greengeeks review.

Злато за Изабел Ризова от СП по шотокан карате

Изабел Ризова от кюстендилския карате клуб “Мак Доналд” спечели златен медал от Осмото световно първенство по шотокан карате, организирано от Световната шотокан федерация в партньорство с БНФК. Състезанието се проведе във Варна, бяха регистрирани около 1 100 участника, представящи 44 клуба и 25 държави. 80 спортиста се състезаваха с екипа на България, като част от него бяха и 7 състезатели на КК "Мак Доналд".
При жените в дисциплина "кумите", кат. -61 кг., Изабел Ризова спечели безапелационно златния медал като победи в първи кръг представителка на Полша с 6:1, на полуфинала спечели срещу състезателката на Украйна с 4:1 и на финала отново победа срещу Полша с 3:0.
При девойки 14-16 години, в дисциплина "кумите", Мария Хаджиева се класира на второ място след като победи в първи кръг състезателката на Румъния с 5:0, а на полуфинала представителка на Украйна с 6:0. На финала Мария загуби от българка с 0:1.
При момчета 8-9 години, също в дисциплина кумите, кат. -25 кг. Станислав Стойнев завоюва бронзов медал, в същата възрастова група, кат. -30 кг. Александър Симеонов се класира на 5-то място, а при 10-11 годишните - Антон Иванов се нареди на 9-то място.
При момчета 12-13 години, Мирослав Ледеров се класира на 7-мо място, а Лъчезар Тодоров на 9-то. 
Доволни сме от резултатите, конкуренцията беше голяма, а нашите състезатели показаха страхотна игра и хъс за победа, сподели треньорът Диляна Владимирова.
Източник: Dariknews.bg

 
Партньори